MediaWatch

Europa og Danmark åbner lavere

Det tyske PPI - producentprisindeks steg fra marts til april med 0,5 procent og på årsbasis repræsenterer stigningen den største af slagsen siden 1982.

Herudover har væksttal og gårsdagens ifo-konjunkturindeks skuffet markederne og disse tal taler isoleret set for endnu en rentelempelse fra ECB - den europæiske centralbank, der holder rentemøde idag. Økonomerne venter ikke nogen rentenedsættelse, selvom ECB sidst tog selvsamme på sengen med en overraskende 0,25 procents rentenedsættelse.

I London ligger FTSE 100 indekset 0,42 procent lavere. Det tyske DAX indeks ligger 0,3 procent lavere, og i Paris ligger CAC 40 indekset 0,49 procent lavere.

KFX indekset ligger kort før klokken 10 i 311,79 - 0,42 procent lavere.

De amerikanske aktier bød på et blandet billede med et fald på 0,71 procent i Dow Jones og en stigning i Nasdaq-indekset på 0,36 procent. Nasdaq-indekset er dermed steget de sidste 6 børsdage i træk, så forventninger om gevinsthjemtagning begynder at melde sig.

ECB forventes at offentliggøre resultatet af rentemødet klokken 13:45.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs