MediaWatch

NTL på vej ud af Eurosport

NTL har i et par år samarbejdet med Eurosport's majoritets aktionær - den franske TV-selskab TF1 - om en særlig britisk udgave af Eurosport, men nu ønsker NTL at sælge sin andel i sportskanalen.

Salget skyldes ikke mindst, at NTL er ved at udvikle en ny sportskanal i samarbejde med BBC under navnet "British Sport". Det spiller dog også ind at NTL i lighed med en række andre store europæiske kabel-TV selskaber er plaget af en voldsom gældsbyrde, og derfor er selskabet nærmest tvunget til at sælge ud for at kunne reducere på gældsposterne. NTL har en samlet gæld på over 100 milliarder kroner.

Det ventes derfor også at NTL inden længe vil sætte sin andel i nyhedskanalen ITN til salg. Desuden kan det komme på tale at sælge andele i de britiske fodboldklubber, som NTL er medejer af.

Det drejer sig i den forbindelse om Aston Villa, Middlesborough, Newcastle samt skotske Glasgow Rangers.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs