MediaWatch

Internetbanker møder dansk skepsis

Mens kun fire procent af danskerne i dag er kunder i en ren internetbank, er tallet i Sverige ti procent. Og i Skandinavien ligger Norge i spidsen med hele 19 procent internetbank-kunder, viser undersøgelsen, som i dag bliver offentliggjort i Politiken.

Blandt årsagerne til denne forskel peger undersøgelsen på, at de svenske banker har gjort det meget dyrt for kunderne at gå ind i filialerne, mens det har været meget billigere at foretage forretningerne over Internettet.

Men også geografiske forhold spiller ind i brugen af rene internetbanker. Danskerne er vant til at have banken lige i nærheden. Det er ikke tilfældet i Sverige og Norge, hvor der kan v ære meget langt til den nærmeste filial.

Endelig har danskerne siden 1970erne været vant til at bruge PBS til at betale regningerne. PBS har derfor længe haft den rolle, som internet-banking nu indtager i de øvrige skandinaviske lande.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs