MediaWatch

Talkline taber strid med Telekom

De tyske telemyndigheder afgjorde fredag, at Telekom ikke behøver at forbinde sit ADSL-netværk med Talklines netværk. Retten mener, at Deutsche Telekom er nødt til at tilpasse sit netværk for at kunne levere servicen skriver Wall Street Journal.

Den tyske tele-regulering påbyder ikke andet, end at selskabet stiller den eksisterende infrastruktur til rådighed.

Talklines adm. direktør Frank Schubert kalder afgørelsen for "et alvorligt tilbageslag for liberaliseringen af Tysklands telekom-marked. Talkline vil nu undersøge, hvorvidt selskabet vil gå rettens vej som et modtræk.

Andre Telekom-rivaler som QSC og Riodata, der begge tilbyder ADSL-adgang i de større tyske byer, har investeret i egne højhastigheds-netværk. Men Frank Schubert siger, at dette alternativ ikke er økonomisk fornuftigt for Talkline.

Ved TDC's nylige fremlæggelse af regnskabet for første kvartal sagde adm. direktør i TDC, Henning Dyremose, til Børsen, at det kun er et spørgsmål om tid, og bedre aktiekurser, før Talkline er frasolgt.

I forhold til første kvartal 2000 faldt indtjeningen på EBITDA-niveau fra et plus på 87 millioner kroner til et minus på 85 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs