MediaWatch

Oxford får e-institut

Storbritannien skal have et forum, som kan debattere Internettet's påvirkning inden for alle samfundets aspekter. Det mener et af landets rigeste kvinder, Dame Stephanie Shirley, som har doneret 10 millioner pund til oprettelsen af det nye institut på Oxford, skriver Financial Times.

Internet instituttet skal blandt andet forske i e-government, global lovgivning, borgerrettigheder på Internettet, sikkerhed samt Internettets betydning for musik og kreative kunstarter.

Etableringen af Internet instituttet i Storbritannien kammer netop på et tidspunkt, hvor premierminister Tony Blair står overfor at skulle redegøre for Storbritanniens fejlslagne politik om at blive et Europæisk center inden for vidensøkonomien.

Storbritannien halter langt bagefter det øvrige Europa med hensyn til udrulning af højhastigheds Internet og etablering af digitale TV-tjenester, og der opstået tvivl om regeringen vil kunne leve op til dets målsætning om universel adgang til Internettet fra år 2005.

Instituttet har desuden modtaget fem millioner pund fra det engelske Education Funding Council og har opbakning fra EU-kommissionen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs