MediaWatch

Profittaking og ny frygt for økonomien

Nasdaq der er steget med mere end 35 procent på de bare 19 børsdage siden den 4. april tabte 3,35 procent til indeks 2.146,20. Bluechipsindekset Dow Jones gik mere beskedent tilbage med 0,74 procent. Og det bredere Standard & Poors 500 indeks tabte 1,49 procent.

Iagttagere pegede i vidt omfang på profittaking som baggrund for torsdagens fald. Herudover fik investorerne to negative nyheder, der skabte ny frygt for økonomien - en stigning i de såkaldte "jobless claims", ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse, samt et lavere NAPM-indeks uden for fremstillingssektoren end forventet.

Det glidende gennnemsnit i "jobless claims" er stigende, hvilket ikke lover godt for fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. Og NAPM-indekset for servicesektoren i april, der lå væsentligt under forventningerne var det første fald siden 1997, hvor NAPM begyndte at måle aktivitets- og forventningsindekset for servicesektoren.

I og med at NAPM-indekset for april også viste tilbagegang, så betyder gårsdagens tilbagegang i servicesektoren, at hele US-økonomien var på tilbagegang i april.

Den store bekymring er nu fredagens jobtal. De vil i høj grad være med til at indikere, hvilke rente-forventninger investorerne kan håbe på til FOMC-mødet den 15. maj.

Bulls and Bears. Optimisterne så torsdagens fald som naturlig profittaking efter fem dages stigninger. Pessimisterne, så mere end almindelig gevinsthjemtagning og tog sektor rotation til mere defensive papirer og obligationernes stigning som udtryk for markedets svaghed.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs