MediaWatch

Viden om internetradiolytning på vej

Tallet betyder, at P4 har en større ugentlig dækning end samtlige NRKs internetkanaler tilsammen, oplyser informationsdirektør i P4, Ole Tom Nomeland til Kampanjer.

145.000 nordmænd lytter hver uge til radio via Internettet. Den type lytterinformation har vi indtil videre manglet i Danmark, men med virkning fra 2. kvartal 2001 har Gallup indsat ekstra spørgsmål i radiodagbogen om lytning af en række radiostationer via internettet.

De ca. 6.000 deltagere i lytteranalysen får nu et spørgsmål om lytning til en række navngivne stationer via internettet. Det betyder, at når tallene for 2. kvartal 2001 er klar, vil markedet få adgang til viden om, hvor ofte der lyttes til disse radiostationer via internettet, samt hvor ofte der generelt lyttes til radio via internettet.

I radiodagbogen gøres respondenterne i øvrigt opmærksom på, at radiolytning er lytning til en radiostation, uanset om lytningen sker via bilradio, transistorradio, TV, walkman, internet, højtalere i f.eks. en forretning, stereoanlæg eller andet.

Det betyder, at lytning til radio via internettet registreres på niveau med radio lyttet via andre kilder.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs