Europa sidder over på Nasdaq-stigning

MediaWatch

De toneangivende europæiske indeks giver således et blandet billede af kursretningen her til formiddag. Det tyske DAX 30 indeks ligger svagt oppe - 0,28 procent højere end gårsdagens lukning. I London åbnede FTSE 100 indekset 0,32 procent lavere og i Paris lå CAC 40 indekset ligeledes 0,45 procent lavere kort efter åbningen.

Herhjemme ligger KFX-indekset efter en god times handel nede med 3,53 indekspoint i niveau 295,43. Alligevel tegner det til at blive en god dag for de danske teknologi-aktier:

I-data får igen kredit for sin nu gode Exbit-handel for Vitesse aktier. Vitesse er steget med mere end 15 procent i går og i-data er steget med 9 kroner til kurs 146 svarende til 6 - 7 procent.

GN Store Nord ligger 2,5 kroner højere i kurs 106. NKT ligger 11 kroner højere i 1360 og Tele Danmark ligger 3 kroner højere i 348.

Ericsson er kommet med kvartalsregnskab på linie med markedets forventninger, men aktien er trods dette faldet med mere end 8 procent i handlen før børsernes åbning. I modsat rækning trækker Nokia, der ligeledes har afgivet meddelelse før børsernes åbning og herfra var der bedre end forventede første kvartals tal og aktien steg cirka 4 procent før dagens åbning.

Iagttagere peger på at investorerne muligvis er tilbageholdende på grund af, at de ikke ønsker at være eksponerede over weekenden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også