MediaWatch

Europa sidder over på Nasdaq-stigning

De toneangivende europæiske indeks giver således et blandet billede af kursretningen her til formiddag. Det tyske DAX 30 indeks ligger svagt oppe - 0,28 procent højere end gårsdagens lukning. I London åbnede FTSE 100 indekset 0,32 procent lavere og i Paris lå CAC 40 indekset ligeledes 0,45 procent lavere kort efter åbningen.

Herhjemme ligger KFX-indekset efter en god times handel nede med 3,53 indekspoint i niveau 295,43. Alligevel tegner det til at blive en god dag for de danske teknologi-aktier:

I-data får igen kredit for sin nu gode Exbit-handel for Vitesse aktier. Vitesse er steget med mere end 15 procent i går og i-data er steget med 9 kroner til kurs 146 svarende til 6 - 7 procent.

GN Store Nord ligger 2,5 kroner højere i kurs 106. NKT ligger 11 kroner højere i 1360 og Tele Danmark ligger 3 kroner højere i 348.

Ericsson er kommet med kvartalsregnskab på linie med markedets forventninger, men aktien er trods dette faldet med mere end 8 procent i handlen før børsernes åbning. I modsat rækning trækker Nokia, der ligeledes har afgivet meddelelse før børsernes åbning og herfra var der bedre end forventede første kvartals tal og aktien steg cirka 4 procent før dagens åbning.

Iagttagere peger på at investorerne muligvis er tilbageholdende på grund af, at de ikke ønsker at være eksponerede over weekenden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs