MediaWatch

Vitesse - i-data's kurstrigger

Så svingende vurderinger af i-datas salg af Exbit til amerikanske Vitesse - med betaling i Vitesse-aktier - kan man forestille sig i den kommende tid i aktiekommentarerne.

Aktiekursen på den amerikanske producent af integrerede kredsløb, er nu ifølge en række analytikere den største "kurstrigger" for i-data:

Onsdag klokken 16.34 lå i-data 17,82 procent højere i kurs 120. På Nasdaq lukkede Vitesse i 30,65 dollar - 5,06 dollar oppe - og det svarede til en stigning på 19,77 procent. Dette må og skal give en kraftig stigning i i-data fra morgenstunden torsdag.

Men Vitesse er en volatil aktie: Den nåede sit 52-ugers højeste i august 2000 i kurs 95 dollar. Siden er det gået nedad bakke til et lavpunkt den 4. april i år i kurs 15 dollar, men på bare de seneste to uger, altså stort set efter i-data's Exbit handel, har aktien rettet sig til i går 25,59 dollar.

De seneste ugers stigninger kommer ovenpå at Vitesse i mandags kom med en kvartalsmeddelelse, der kun netop mødte de amerikanske aktieanalytikeres reducerede estimater og Vitesse sænkede forventningerne til næste kvartal. Tilmed viste mandagens Vitesse-tal det første kvartalstalsvise fald i omsætningen i syv år.

Ikke desto mindre steg Vitesse i går tirsdag med 6,40 procent. En stigning der skal ses i lyset af blandede analytiker-anbefalinger tirsdag:

Vitesse blev opgraderet fra "Hold" til "Buy" af Needham & Co. Credit Suisse First Boston nedjusterede deres forventninger, men fastholdt deres "Hold" anbefaling, og ligeledes nedjusterede Goldman Sachs deres forventninger til aktien.

Som med mange af high tech-aktierne kan det blive lidt svært at blive klog på, hvad Vitesse egentlig laver. Men selskabets største kunder inkluderer navne som: Alcatel, Ciena, Cisco, Fujitsu, LTX, Lucent, Nortel, Sycamore og Tellabs. Flere af navnene på selskabets kundeliste har på det seneste ikke udtrykt store forventninger til de kommende kvartaler.

Kræs for kendere: Vitesse's hovedprodukter er bl.a. multiplexers, demultiplexers, framers, switch cores, clock generation and recovery circuits, forward error correction circuits, laser driver optoelectronic recievers and amplifiers.

Vitesse aktien har en Price/Earning for de seneste 12 måneders indtjening på 106,89 ifølge Yahoo Company Profile.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs