MediaWatch

Reklameliberalisering fastholdes

Trods udsat for en voldsom kritik i de seneste dage fastholder ministeren sit oprindelige udlæg og siger følgende i en pressemeddelse :

"Masser af mennesker har sagt: Nu er det nok, vi gider ikke flere reklamer. Jeg er helt enig. Netop derfor vil jeg fastholde de nuværende reklameregler for TV2, så danskerne i det mindste har to danske TV-stationer, hvor vi kan se film uden afbrydelser," siger Elsebeth Gerner Nielsen

Undtagelsen skal ifølge ministeren være DR, som stadig skal være uden reklamer, og TV2 som skal fortsætte med samme regler som nu. Specielt Venstres Jens Rohde har protesteret over, at TV 2 ikke også skal omfattes af den totale liberalisering.

Elsebeth Gerner Nielsen understreger, at de eventuelle ændringer af reklamereglerne ikke er et politisk ønske, men en politisk nødvendighed, fordi politikerne må erkende nye begrænsninger i deres muligheder for at styre til gavn for helheden i samfundet.

Politikerne kan realistisk set ikke håndhæve meget andet end EUs minimumskrav, fordi landegrænser stort set er blevet ligegyldige.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs