MediaWatch

I-data sælger Exbit Technology

Vitesse skal af med op til 6,9 millioner af sine egne aktier, hvilket svarer til 1,4 milliarder kroner baseret på Vitesse-aktiernes nuværende værdi. Ifølge aftalen modtager i-data som minimum 2,1 millioner Vitesse-aktier, eller hvad der svarer 425 millioner kroner. I-data kan modtage ekstra 1,16 millioner aktier (ca. 235 millioner kroner), hvis forskellige mål bliver nået.

I-data har haft 47,5 procent af aktiekapitalen i Exbit, og har ifølge adm. direktør Nick Jensen hidtil investeret totalt set 22 millioner kroner i selskabet. I-data kan nu stikke Vitesse-aktier for 425 millioner kroner i lommen og sikre sig op til 235 millioner kroner mere.

De op til 650 millioner kroner, som i-data kan sikre sig ved handlen, er dog kun en mindre del af den værdi, som analytikere og branchefolk har vurderet Exbit til. Exbit har længe været betegnet som i-datas guldæg, og er blevet vurderet til fire milliarder kroner og mere.

Imidlertid har i-data igennem længere tid haft et akut kapitalbehov. Samtidig har i-data set markedsværdien på Exbit droppe i takt med det sure marked for IT- og teleaktier, hvilket har gjort det lidet attraktivt at gennemføre den selvstændige børsnotering af Exbit som planlagt.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs