MediaWatch

Udsigt til ny online musiktjeneste

Amerikanske Real, der er kendt for den populære RealPlayer software til afspilning af audio og video, forhandler angiveligt med AOL Time Warner's Warner Music Group, Bertelsmann's BMG Entertainment og EMI Group, skriver Reuters.

En eventuel licensaftale mellem Real og de tre musikselskaber kan betragtes som et gennembrud for Internettet, siden det i marts lykkes musikindustrien at forhindre Internet tjenesten Napster i at lade brugere udveksle copyright beskyttet musik.

Ifølge analytikere, vil en aftale ikke have nogen umiddelbar mærkbar virkning på Reals resultat og aktiekurs, men på længere sigt vil det være en aftale med perspektiver. Real vil imidlertid nok også skulle indgår aftaler med de to øvrige store musikselskaber, Sony Music og Vivendi's Universal Music for at få verdensomspændende succes med tjenesten.

Real, der først og fremmest beskæftiger sig med udvikling af media software, har allerede en Internet tjeneste, GoldPass, hvor omkring 175.000 bruger betaler en månedlig afgift på omkring 10 dollar for eksklusive sports- og underholdningsprogrammer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs