MediaWatch

Bredbånd løfter alle skibe

Bredbånd vil være det tidevand, der løfter alle skibe, siger en virksomhedsleder i en ny international undersøgelse, foretaget af Ernst & Young. Næsten to tredjedele af de adspurgte virksomhedsledere i undersøgelsen er enige om, at adgangen til bredbånd vil betyde hård konkurrence og omstruktureringer inden for tre betydningsfulde industrier:

Kommunikations-, underholdnings- og den såkaldte enablingindustri, der forsyner de to andre sektorer med den nødvendige teknologi. Disse industrier vil blive gennemgribende sammenblandet og omstruktureret, skriver Erhvervsbladet.

Samtidig bliver konkurrencemiljøet stadig mere ophedet. - Kunderne er ikke længere gidsler for en enkelt udbyder. Konkurrencen er ved at få fat, siger en virksomhedsleder. Ifølge undersøgelsen bruger husholdninger, der har adgang til bredbånd, over 20 pct. mere tid på underholdning end dem der ikke har.

Derfor betyder bredbånd talrige nye indtjeningsmuligheder for dem, der skaber og leverer underholdning, nyheder, software og forretningsapplikationer, de såkaldte content-producenter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs