MediaWatch

Bredbånd løfter alle skibe

Bredbånd vil være det tidevand, der løfter alle skibe, siger en virksomhedsleder i en ny international undersøgelse, foretaget af Ernst & Young. Næsten to tredjedele af de adspurgte virksomhedsledere i undersøgelsen er enige om, at adgangen til bredbånd vil betyde hård konkurrence og omstruktureringer inden for tre betydningsfulde industrier:

Kommunikations-, underholdnings- og den såkaldte enablingindustri, der forsyner de to andre sektorer med den nødvendige teknologi. Disse industrier vil blive gennemgribende sammenblandet og omstruktureret, skriver Erhvervsbladet.

Samtidig bliver konkurrencemiljøet stadig mere ophedet. - Kunderne er ikke længere gidsler for en enkelt udbyder. Konkurrencen er ved at få fat, siger en virksomhedsleder. Ifølge undersøgelsen bruger husholdninger, der har adgang til bredbånd, over 20 pct. mere tid på underholdning end dem der ikke har.

Derfor betyder bredbånd talrige nye indtjeningsmuligheder for dem, der skaber og leverer underholdning, nyheder, software og forretningsapplikationer, de såkaldte content-producenter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs