MediaWatch

Mobilproducenter til kamp i Rusland

Alcatel, Nokia, Siemens, Motorola og Panasonic siger, at mobiltelefon-kriminalitet i Rusland koster dem 160 millioner dollar om året. Derfor vil selskaberne lancere en fælles indsats mod kriminaliteten, som de siger, ødelægger deres image i Rusland. Det skriver Wall Street Journal.

- Vi får masser af klager fra mennesker, der sætter spørgsmål ved kvaliteten af de varer, vi producerer, siger en repræsentant for Motorola i Moskva.

De ulovligt importerede telefoner kommer sædvanligvis fra Europa og er oftest ikke beregnet til det russiske marked. Derfor har de ikke funktioner, der understøtter det russiske sprog og de er ikke dækket af garanti. Mange af telefonerne er også behæftet med fejl. Men for de fleste russiske forbrugere er de ulovlige mobiltelefoner ikke til at skelne fra lovlige.

Der er kun omkring tre millioner abonnenter i Rusland ud af en befolkning på 146 millioner mennesker. Men markedet forventes at vokse til mere end 22 millioner i 2010.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs