MediaWatch

Mobilproducenter til kamp i Rusland

Alcatel, Nokia, Siemens, Motorola og Panasonic siger, at mobiltelefon-kriminalitet i Rusland koster dem 160 millioner dollar om året. Derfor vil selskaberne lancere en fælles indsats mod kriminaliteten, som de siger, ødelægger deres image i Rusland. Det skriver Wall Street Journal.

- Vi får masser af klager fra mennesker, der sætter spørgsmål ved kvaliteten af de varer, vi producerer, siger en repræsentant for Motorola i Moskva.

De ulovligt importerede telefoner kommer sædvanligvis fra Europa og er oftest ikke beregnet til det russiske marked. Derfor har de ikke funktioner, der understøtter det russiske sprog og de er ikke dækket af garanti. Mange af telefonerne er også behæftet med fejl. Men for de fleste russiske forbrugere er de ulovlige mobiltelefoner ikke til at skelne fra lovlige.

Der er kun omkring tre millioner abonnenter i Rusland ud af en befolkning på 146 millioner mennesker. Men markedet forventes at vokse til mere end 22 millioner i 2010.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs