MediaWatch

Compaq følger trop med nedjusteringer

Compaq har nedsat sin prognose for første kvartals indtjening fra 14 til 12 cents per aktie, hvilket svarer til et uændret nettoresultat sammenlignet med året før, skriver Financial Times. Omsætningen forventes at blive fire procent lavere end forrige års første kvartalsomsætning - det vil sige mellem 9 og 9,2 milliarder dollar.

Compaq varsler desuden cirka 5.000 afskedigelser, primært i koncernens værdikæde og marketing grupper, svarende til omkring syv procent af computerproducentens samlede bemanding.

Alt i alt forventer Compaq på sigt årligt at opnå en omkostningsbesparelse på mellem 500 og 600 millioner dollar. Restruktureringen vil i første kvartal koste mellem 125 og 150 millioner dollar.

Sammen med de økonomiske justeringer forventer Michael Capellas, der er chairman og chief executive for Compaq, at de nye produktserier vil resultere i en markant forbedring af computerproducentens forretningsmodel og konkurrencemæssige position.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs