MediaWatch

Compaq følger trop med nedjusteringer

Compaq har nedsat sin prognose for første kvartals indtjening fra 14 til 12 cents per aktie, hvilket svarer til et uændret nettoresultat sammenlignet med året før, skriver Financial Times. Omsætningen forventes at blive fire procent lavere end forrige års første kvartalsomsætning - det vil sige mellem 9 og 9,2 milliarder dollar.

Compaq varsler desuden cirka 5.000 afskedigelser, primært i koncernens værdikæde og marketing grupper, svarende til omkring syv procent af computerproducentens samlede bemanding.

Alt i alt forventer Compaq på sigt årligt at opnå en omkostningsbesparelse på mellem 500 og 600 millioner dollar. Restruktureringen vil i første kvartal koste mellem 125 og 150 millioner dollar.

Sammen med de økonomiske justeringer forventer Michael Capellas, der er chairman og chief executive for Compaq, at de nye produktserier vil resultere i en markant forbedring af computerproducentens forretningsmodel og konkurrencemæssige position.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs