MediaWatch

Merril Lynch trækkes i retten

Den 46-årige læge købte aktier i selskaberne InfoSpace og JDS Uniphase efter rådgivning fra Merril Lynch, og anklagen mod finanshuset lyder blandt andet, at han led store tab som resultat af svindel blandt analytikerne. Det er den første sag, hvor en kunde forsøger at holde analytikere og børsmæglere ansvarlige for rådgivning om køb og salg af aktier, skriver Financial Times.

Men det behøver ikke være den sidste, siger advokat Jacob Zamansky, der fører sagen for den 46-årige læge. - Analytikere pustede teknologi-boblen op og lod investorerne tage skraldet, da dot.com-euforien faldt kraftigt sidste år, siger han.

Ifølge sagsanlægget undlod Henry Blodget at gøre opmærksom på, at Merril Lynch lavede investment banking for Go2Net, der var ved at overtage InfoSpace. Merril Lynch stod til at miste sit store honorar, hvis InfoSpaces aktier faldt før handlen var afsluttet, lyder det.

Merril Lynch siger omvendt, at klienterne har været godt informerede om risikoen ved at købe internet-aktier. Stort set alle Henry Blodgets anbefalinger på internet-aktier har været i D-kategorien, som er kategorien med den højeste risiko-vurdering, siger en talsmand fra Merril Lynch.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs