MediaWatch

Halvleder-salget ned i januar

På grund af en faldende efterspørgsel efter PC're, mobiltelefoner og andre elektroniske produkter, rapporterede Semiconductor Industry Association idag om et fald på ialt 5,7 procent i halvledersalget til Reuters.

-Industrien oplever i øjeblikket lavere salg på grund af en stor lageropbygning og en opbremsning hos udstyrsfabrikanterne, sagde George Scalise, formand for halvlederindustriens brancheorganisation.

I følge rapporten faldt salget til 16,87 milliarder dollars - et fald på 5,7 procent i forhold til december 2000. Tallet er dog 13,7 procent højere end et januar 2000 salget på 14,84 millioner.

Scalice sagde, at de nuværende skøn bygger på at tilpasningen af lagrene i mikrochips-industrien vil være tilendebragt ved slutningen af 3. kvartal, efterhånden som efterspørgslen efter elektronik vil rette sig senere på året.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs