MediaWatch

Pladeindustrien afviser Napster

Til gengæld skulle Napster have tilladelse til at fortsætte sine aktiviteter med at distribuere musik over nettet. Tilbudet blev onsdag afvist af RIAA (Recording Industry Assosiation of America)

Kilder i pladeindustrien forklarer afslaget med, at det vil skabe både legale og finansielle problemer for industrien, der siden 1999 har udkæmpet mange retssager for at få Napster lukket. Desuden er der også en del skepsis om hvorvidt, det som lovet, bliver muligt inden sommer, at få udviklet et sikkert system til distribueringen af musikken, skriver Reuters.

Det sidste argument for afvisningen er, at man ikke mener, at der er fornuftigt forhold mellem tilbudet og den reelle vare. Musikindustrien omsætter hvert år CD'er for cirka 40 milliarder dollar, og sat i forhold hertil er det ikke tilfredsstillende at modtage 200 millioner dollar for kundernes fulde adgang til den ophavsretligt beskyttede musik.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs