MediaWatch

Napster hjalp musik på nettet

Det danske pladeselskab har, med kunstnernes accept, valgt Internet som base for salg af musik. Bo Bech Christensen har derfor fulgt retssagen mod Napster med særlig interesse, og det er med blandede følelser, at han nu ser retssagen sætte en stopper for den amerikanske internet-tjeneste, siger Bo Bech Christensen til Internetavisen Jyllands-Posten.

Napster har haft stor betydning for at udbrede kendskabet til den digitale musik. - Alle ved jo i dag, hvad en MP3-fil er. Omvendt har Napster handlet forkert ved ikke at indhente tilladelse hos kunstnerne, siger Bo Bech Christensen.

Han mener, at afgørelsen i San Fransisco for alvor markerer overgangen til betaling og abonnementsordninger på musikken via nettet. Det betyder samtidig en lys fremtid for selskaber som hans eget Viatone. Før der for alvor er basis for forretning, skal de hurtige internetopkoblinger dog udbredes, mener han.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs