MediaWatch

Lån & Spar åbner internetbanker

Tiltaget, der hidtil er foregået ubemærket, er skabt som led i Lån & Spar Bank's målsætning om at lave en ny niche for personalebanker over internettet. Hovedideen er, at medarbejdere i de enkelte virksomheder samt medlemmer af forskellige fagforbund, skal have deres egen bank, skriver Jyllands-Postens internetavis.

De nye banker vil høre under Lån & Spar Bank, der således vil forestå driften, og er skabt ud fra Lån & Spar Bank's egen Nextbank. Internetbanken, der blev lanceret for et år siden, rangerer i dag som en af landets absolut billigste pengeinstitutter.

Ifølge Peter Schou, administrerende direktør i Lån & Spar Bank, er der foreløbigt åbnet to af den nye type bank. Det drejer sig om Politibanken, hvis medlemmer kommer fra bankens egen hovedaktionær Politiforbundet. Det andet skud på stammen er Medlemsbanken, der er skabt af medlmmer hos Erhvervssprogligt Forbund.

Peter Schou mener ikke, der som sådan er nogen begrænsning på, hvor mange af disse skræddersyede banker der kan lanceres. Skabt på Lån & Spar's nuværende teknologi og skabelon er de nye banker særskilt billige rent driftsmæssigt.

Personalebankerne ventes at skabe et sted mellem 15 og 20,000 nye kunder i Lån & Spar Bank i det kommende år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs