MediaWatch

IT selskaber har ondt i indtjeningen

Den økonomiske trend blandt de europæiske internetselskaber er for trefjerdedels vedkommende direkte usund. Der bruges simpelthen flere penge end der tjenes, og især de største selskaber lever en farlig tilværelse på randen af økonomisk kollaps, skriver Erhvervsbladet.

Ifølge undersøgelsen er det kun 28 procent af alle IT-selskaber, der kan fremvise et overskud for perioden, som strakte sig fra juli frem til september 2000. I kvartalet der gik forud, var tallet oppe på 45 procent.

Faldet tilskrives investorernes manglende lyst til at sætte penge i IT-sektoren efter det veritable krak, der fandt sted i marts-april.

Som situationen er nu, har 23 af i alt 150 store europæiske IT-selskaber så graverende økonomiske problemer, at de risikerer at løbe tør for kapital indenfor 7 måneder. Dette sker trods det, at IT-selskaberne rent faktisk tjener mere end tidligere. Problemet er bare, at udgifterne eliminerer indtægterne.

Blandt de selskaber som i de sidste 6 måneder har måttet lukke deres forretning, er Boxman, Boo.com og eToys. Senest har onlinehandlens flagskib, Amazon.com, måttet afskedige et større antal medarbejdere for at skabe en større indtjening.

Den gennemsnitlige levetid for et europæisk IT-selskab ligger i dag på 18,5 måneder. Sidste år ved denne tid var levetiden 20 måneder.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs