MediaWatch

”Game Over” for Sega?

Sega, der indtil nu har holdt en position som nummer tre på markedet for elektroniske spil dog klart distanceret af konkurrenterne Sony og Nintendo, siger, at det nu vil koncentrere sig om udviklingen af software til dets tidligere rivalers platforme, skriver Financial Times.

Beslutningen om at opgive produktionen af Dreamcast-konsollen kommer efter et skuffende salg. Trods det at konsollen var den første 128-bit maskine samt først med internetmulighed, er den alligevel blevet overhaldet af konkurrenterne. Playstation2 har for eksempel, trods produktionsvanskeligheder, klart overgået antallet af solgte Dreamcast-konsoller, der således nåede en total på 6 millioner solgte enheder på verdensplan.

Ved at trække sig ud nu undgår Sega ligeledes, at skulle tage kampen op med Microsoft's Xbox og Nintendo's GameCube, der ventes på gaden senere i år.

Sega, der tabte penge på hver eneste solgte Dreamcast-konsol, ventes at udsende et tabsgivende årsregnskab. Nettotabet formodes at ende på 23.6 milliarder yen.

Dertil kommer, at selskabet i forvejen er særdeles gældstynget.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs