MediaWatch

Vivendi vil frasælge BSkyB

Vivendis hensigt med den strategiske tilbagetrækning fra British Sky Broadcasting (BSkyB) er, at stille Vivendi frit så det kan indlede forhandlinger med John Malone fra Liberty Media om salget af dets fem milliarder pund store andel i BSkyB, skriver Financial Times.

Jean-Marie Messier, administrerende direktør for Vivendi Universal, er angiveligt ude efter at bytte Vivendi's aktier i BSkyB med andele i alternative medier, eller strategiske andele i selskaber indenfor andre forretningsområder.

Vivendi Universal vil af skattemæssige hensyn og for at undgå at lægge unødigt tryk på aktien sandsynligvis ikke sælge dets 22,7 procents andel i BSkyS på det åbne marked. I stedet for forventes Vivendi at foretage en eller anden form for byttehandel. Der kan her blive tale om at bytte BSkyB-andelen med andele i Liberty Media's amerikanske netværksoperatører.

En sådan handel vil yderligere styrke forholdet med Rupert Murdoch, der kontrollerer BSkyB, og John Malone fra Liberty Media, der allerede er den næststørste andelshaver i Murdochs globale medie- og underholdningsselskab News Corporation.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs