MediaWatch

Vivendi vil frasælge BSkyB

Vivendis hensigt med den strategiske tilbagetrækning fra British Sky Broadcasting (BSkyB) er, at stille Vivendi frit så det kan indlede forhandlinger med John Malone fra Liberty Media om salget af dets fem milliarder pund store andel i BSkyB, skriver Financial Times.

Jean-Marie Messier, administrerende direktør for Vivendi Universal, er angiveligt ude efter at bytte Vivendi's aktier i BSkyB med andele i alternative medier, eller strategiske andele i selskaber indenfor andre forretningsområder.

Vivendi Universal vil af skattemæssige hensyn og for at undgå at lægge unødigt tryk på aktien sandsynligvis ikke sælge dets 22,7 procents andel i BSkyS på det åbne marked. I stedet for forventes Vivendi at foretage en eller anden form for byttehandel. Der kan her blive tale om at bytte BSkyB-andelen med andele i Liberty Media's amerikanske netværksoperatører.

En sådan handel vil yderligere styrke forholdet med Rupert Murdoch, der kontrollerer BSkyB, og John Malone fra Liberty Media, der allerede er den næststørste andelshaver i Murdochs globale medie- og underholdningsselskab News Corporation.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs