MediaWatch

Vivendi vil frasælge BSkyB

Vivendis hensigt med den strategiske tilbagetrækning fra British Sky Broadcasting (BSkyB) er, at stille Vivendi frit så det kan indlede forhandlinger med John Malone fra Liberty Media om salget af dets fem milliarder pund store andel i BSkyB, skriver Financial Times.

Jean-Marie Messier, administrerende direktør for Vivendi Universal, er angiveligt ude efter at bytte Vivendi's aktier i BSkyB med andele i alternative medier, eller strategiske andele i selskaber indenfor andre forretningsområder.

Vivendi Universal vil af skattemæssige hensyn og for at undgå at lægge unødigt tryk på aktien sandsynligvis ikke sælge dets 22,7 procents andel i BSkyS på det åbne marked. I stedet for forventes Vivendi at foretage en eller anden form for byttehandel. Der kan her blive tale om at bytte BSkyB-andelen med andele i Liberty Media's amerikanske netværksoperatører.

En sådan handel vil yderligere styrke forholdet med Rupert Murdoch, der kontrollerer BSkyB, og John Malone fra Liberty Media, der allerede er den næststørste andelshaver i Murdochs globale medie- og underholdningsselskab News Corporation.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs