MediaWatch

Tele Danmark lancerer GPRS

TDC er gået i luften med GPRS, der med rette kan kaldes første skud på fremtidens mobiltelefoni. Det nye mobiltelefoni system betyder, at kunderne fremover vil blive afregnet ud fra forbrug, det vil sige i forhold til, hvor mange megabytes der er sendt og modtaget på mobiltelefonen,

Med det nye system bliver det muligt at sende og modtage data, bl.a. e-mails, med mobiltelefonen, og det med hastigheder der ligger langt over det, man kender fra almindelige GSM-telefoner.

Det har samtidig også været nødvendigt at introducere nye takseringsformer. Hvor man med almindelig mobiltelefoni har været vant til at taksere efter taletid, vil GPRS-kunderne blive afregnet for mængden af data, der overføres. Prisen bliver 25 kr. pr. megabyte fra 1. april. Indtil da er det, som introduktionstilbud, ganske gratis.

Opettelsesgebyret på GPRS er frem til 1. april 99 kr., og selve abonnementet, der er et tillægsabonnement til eksisterende TDC Mobil-kunder, koster 120 kr. i kvartalet. Men alle mobilkunder - også fra andre selskaber - kan få særskilt GPRS-abonnement hos TDC. Kvartalsprisen for dette er 240 kr.

General Packet Radio Services (GPRS) bryder med princippet om, at der til hver mobildatasamtale reserveres en eller flere timeslots gennem hele samtalens levetid. Til brug for datapakke-tjenesten udlægges en eller flere timeslots på en radiokanal.

Kun når en bruger faktisk har behov for at sende eller modtage data, bruges disse timeslots, i modsætning til traditionel mobilsamtale som vil optage hver ottende timeslot, også når der ikke bliver sagt noget i samtalen.

Data bliver sendt i form af datapakker, og egner sig specielt til dataoverførsel med lange pauser imellem. Dette princip er mere i harmoni med den måde, som man bruger internet på. Desuden vil pakkedata være mere økonomisk for brugerne, da man kun betaler for den mængde data, der overføres, og ikke for den tid, man er på nettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs