MediaWatch

Told og Skat Internet-system udskydes

Udskydelsen af Told- og Skattestyrelsens nye edb-system, som skulle være trådt i kraft i morgen, skyldes ifølge styrelsen, at virksomhederne har haft problemer med adgangen til og indrapporteringen i toldsystemet ligesom de seneste belastningstests har vist, at toldsystemet tidsmæssigt har vanskeligt ved at leve op til Told og Skats krav om antagelse af importangivelserne og erhvervslivets krav om hurtig meddelelse om indførte varers frigivelse.

Med udskydelsen af det nye Internet-baserede toldsystem bidrager Told og Skat til den lange liste af offentlige styrelser og virksomheder, som ikke har haft styr på den ny teknologi, skriver Børsen.

Implementeringen af IT-systemer i det offentlige ender ofte med kaos, forsinkelser og budgetoverskridelser osv. Forskningsminister Birte Weiss har derfor bedt det ny statslige IT-råd udrede problemerne omkring de mange fejlslagne IT-projekter i den offentlige sektor, og rådet opfordres samtidig til at komme med en vejledning på, hvordan man bedst gennemfører sådanne projekter.

Forskningsministeriets Teknologiråd har foranlediget af de mange fejlslagne offentlige IT-projekter nedsat en særlig ekspertgruppe på 11 medlemmer, som skal beskrive og forklare de mange IT-skandaler i den offentlige sektor.

- Vi fokuserer især på de fejlslagne projekter. Målet er ikke at hænge nogen ud, men at finde frem til årsagerne til, at det offentlige ofte har svært ved at håndtere store IT-projekter, siger ekspertgruppens formand, Erik Bonnerup, som er tidligere departementschef og adm. direktør for Statsanstalten.

Gruppen afleverer til foråret en rapport, som beskriver årsagerne til, hvorfor så mange offentlige IT-projekter går galt. Gruppen vil desuden i rapporten fremsætte en række best practise anvisninger, som den offentlige sektor kan bruge ved indførelsen af fremtidige edb-systemer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs