MediaWatch

Telia risikerer afslag

Telia og Netcom's planer om et fælles samarbejde omkring opbygningen af 3G-netværk i Sverige, kan meget vel løbe ind i problemer. Et samarbejde mellem de to selskaber vil kunne skabe en gigant, der kan ødelægge konkurrencesituationen på det svenske mobilmarked, skriver ekonomi24.

Richard Englund, mobilekspert for det svenske Konkurrensverket, siger, risikoen for at et fælles selskab mellem de to udbydere kan opnå en dominerende position og dermed reelt set sætte den fri konkurrence ud af kraft, klart er tilstede.

Konkurrensverket anser en markedsandel på over 40 procent som konkurrencebegrænsende. Et eventuelt samarbejde mellem de to udbydere vil give hele 80 procent af de svenske mobilkunder.

Omsat i tal svarer det til at Telia/Netcom konstellationen vil kunne samle 5 millioner brugere. Til sammenligning har den nærmeste konkurrent Europolitan knap 1 million mobilkunder.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs