MediaWatch

Telia risikerer afslag

Telia og Netcom's planer om et fælles samarbejde omkring opbygningen af 3G-netværk i Sverige, kan meget vel løbe ind i problemer. Et samarbejde mellem de to selskaber vil kunne skabe en gigant, der kan ødelægge konkurrencesituationen på det svenske mobilmarked, skriver ekonomi24.

Richard Englund, mobilekspert for det svenske Konkurrensverket, siger, risikoen for at et fælles selskab mellem de to udbydere kan opnå en dominerende position og dermed reelt set sætte den fri konkurrence ud af kraft, klart er tilstede.

Konkurrensverket anser en markedsandel på over 40 procent som konkurrencebegrænsende. Et eventuelt samarbejde mellem de to udbydere vil give hele 80 procent af de svenske mobilkunder.

Omsat i tal svarer det til at Telia/Netcom konstellationen vil kunne samle 5 millioner brugere. Til sammenligning har den nærmeste konkurrent Europolitan knap 1 million mobilkunder.

Mere fra MediaWatch

DR udpeger direktør for nyoprettet område

Flere måneder efter, DR løftede sløret til det nye store ben i organisationen "Bruger, Marked og Publicering", har man fundet områdets nye direktør. Han får ansvaret for at sikre, DR kan indfri sine public service-forpligtelser i et mediemarked i rivende udvikling.

Seneste nyt

Se flere jobs