MediaWatch

2002: Fornyet konsolidering i telekom

Selskaberne har i år tøvet med at gennemføre handler, dels på grund af de lave aktiekurser og dels udfra ønsket om at beskytte kassebeholdningen gennem den økonomiske nedgang, siger telekom-analytiker Naima Hoque fra børsmæglerselskabet Fleet Asset Management til Totaltele.com.

Meget symptomatisk blev en af årets mest markante begivenheder i telesektoren den mislykkede fusion mellem Lucent og Alcatel. Men næste år kan det vende, vurderer branchefolk og analytikere.

- Der er ingen tvivl om, at vi vil se mere konsolidering i branchen, siger Leif Soderberg, der sidder i topledelsen hos amerikanske Motorola.

Udover opkøb og fusioner kan der blive tale om partnerskaber i stil med Sony-Ericssons, vurderer Soderbergh, der også forudser et større fokus på outsourcing.

Blandt de selskaber, der kan blive involveret i større transaktioner, nævnes amerikanske kandidater som Leap Wireless og Sprint PCS.

En anden mulighed er en fusion mellem Voicestream og Cingular Wireless, der er ejet i fællesskab mellem BellSouth og SBC Communications - TDCs moderselskab.

Britiske Marconi er en anden brik, der kan komme i spil. Men også helt store aktører kan komme i fokus:

- Lad os se det i øjnene, Lucent, Motorola og Ericsson er alle hårdt ramt. Jeg tror, alt kan ske i det marked, der råder for øjeblikket, siger John Rutledge, porteføljemanager hos Evergreen Technology Fund.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs