MediaWatch

Laveste NAPM-indeks i 10 år

NAPM - National Association of Purchasing Management - indekset nåede i december det laveste niveau i 10 år, skriver Reuters tirsdag.

NAPM-indekset følges tæt af økonomerne som en indikator for den fremtidige økonomiske aktivitet i industrien. I november faldt indekset til 47,7 og decembers NAPM-indeks på 43,7 mod et forventet fald til 47,0, der var forudsagt i en Reuters rundspørge blandt økonomerne, er yderligere en indikator for lavere vækst i US-økonomien.

NAPM-indekset er en aktivitetsmåler for industrisektoren, der står for cirka en femtedel af den økonomiske aktivitet og beskæftigelse i US-økonomien. Og om end service-sektoren står for 80 procent af US-økonomien, så tillægges nøgletallet stadig stor betydning.

Ligeledes faldt NAPM-indekset over "nye ordrer" fra 48,4 i november til 42,0 i december. Heller ikke i det såkaldte "Prices paid"-inflationsmål, var der trøst at hente. For her steg dette pris-indeks og dermed inflation-mål fra 56,6 i november til 61,0 i december.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs