MediaWatch

Laveste NAPM-indeks i 10 år

NAPM - National Association of Purchasing Management - indekset nåede i december det laveste niveau i 10 år, skriver Reuters tirsdag.

NAPM-indekset følges tæt af økonomerne som en indikator for den fremtidige økonomiske aktivitet i industrien. I november faldt indekset til 47,7 og decembers NAPM-indeks på 43,7 mod et forventet fald til 47,0, der var forudsagt i en Reuters rundspørge blandt økonomerne, er yderligere en indikator for lavere vækst i US-økonomien.

NAPM-indekset er en aktivitetsmåler for industrisektoren, der står for cirka en femtedel af den økonomiske aktivitet og beskæftigelse i US-økonomien. Og om end service-sektoren står for 80 procent af US-økonomien, så tillægges nøgletallet stadig stor betydning.

Ligeledes faldt NAPM-indekset over "nye ordrer" fra 48,4 i november til 42,0 i december. Heller ikke i det såkaldte "Prices paid"-inflationsmål, var der trøst at hente. For her steg dette pris-indeks og dermed inflation-mål fra 56,6 i november til 61,0 i december.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs