MediaWatch

USA-retssager om mobil-kræft på vej

Peter Angelos, amerikansk advokat der for nylig hjalp en række amerikanere til at få en erstatning på 4,2 milliarder dollar i en retssag mod den amerikanske tobaksindustri, forbereder 10 stævninger mod mobilproducenter, mobiltelefoniselskaber og fastlinieoperatører. Verizon Wireless, det største amerikanske telemobilselskab, vil blive inddraget i næsten alle 10 stævninger. Det meddeler Reuters.

En talsmand fra det britiske telefonselskab Vodafone Group, der ejer over 45 procent af Verizon, siger, at han endnu ikke har hørt om nogle søgsmål, men at Vodafone vil forsvare sig til det yderste, såfremt det bliver nødvendigt: "Mobiltelefonindustrien er ikke det samme som tobaksindustrien", sagde han til BBC Radio ifølge Reuters.

En ny amerikansk undersøgelse der blev offentliggjort kort før jul viste ellers, at der tilsyneladende ikke er fare for hjernekræft i forbindelse med brug af mobiltelefon.

Resultatet af undersøgelsen var netop blevet offentliggjort i det amerikanske tidsskrift JAMA - Journal of the American Medical Association, hvoraf det fremgik, at en række amerikanske forskere ikke har kunnet påvise nogen sammenhæng mellem hjernekræft og anvendelsen af mobiltelefon.

Selvom der ikke i den konkrete undersøgelse kunne påvises en sammenhæng mellem hjernekræft og mobilbrug, understregede de amerikanske forskere dog, at det kræver yderligere undersøgelser for at vurdere, om der er nogen sundhedsfarlige konsekvenser af længerevarende brug af mobiltelefon.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs