MediaWatch

Nyrup har dannet ny regering

Nuværende minister for udviklingsbistand, Jan Trøjborg (S) bliver forsvarsminister i stedet for Hans Hækkerup (S). Lotte Bundsgaard (S) bliver boligminister, Frode Sørensen (S) bliver skatteminister, den radikale landsformand, Johannes Lebech, bliver kirkeminister.

Sundhedsminister bliver Arne Rolighed, og ny minister for udviklingsbistand bliver Anita Bay Bundegaard.

Ud af ministerækken glider boligminister Jytte Andersen (S) og sundhedsminister Sonja Mikkelsen (S), mens undervisningsminister Margrethe Vestager (R) afgiver posten som kirkeminister.

Regeringsrokaden kommer efter at udenrigsminister Niels Helveg Petersen (R) onsdag trak sig tilbage.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs