MediaWatch

Big Brother har problemer i Norge

SBS' norske TV-network, TvNorge, har premiere til foråret på det meget omtalte programformat Big Brother. Men de lokale ledelser på TV-stationerne ønsker ikke at sende programmet på grund af dets indhold.

De planer deler de med deres danske søsterkanal, TvDanmark2. Og nu vil mediabureauerne have sikkerhed for kompensation indbygget i deres årsaftaler med TvNorge af frygt for, at seertallene bliver lavere, hvis færre stationer distribuerer programmet.

Mediebureauet Carat er midt i forhandlinger om årsaftaler med TVNorge. Bureauet vil tage hensyn til Big Brother-postyret i prisforhandlingerne.

- Vi må på forhånd vurdere omkostningerne og tage højde for, at TVNorge kan miste seere som følge af lokal boykot", siger administrerende direktør Helge Onsum, Carat, til kampanje.com.

Et andet alternativ er at kræve kompensation og nye forhandlinger, hvis en sådan situation skulle opstå. På TVTromsø, der indgår i networket, er redaktør Oddvar Nygård blandt dem som overvejer, om de skal standse Big Brother.

- TVNorge har taget udgangspunkt i, at folk vil se naboen slå konen, for så at have sex med hende bagefter. Det er min redaktørpligt at rejse nogle etiske problemstillinger omkring konceptet, siger Nygård.

TvNorges ledelse tager dog postyret med sindsro.

- Det er klart, at vi ikke synes om, at vore kolleger kalder det, vi skal sende for "skraldespands-TV". I dette tilfælde er det i hvert fald ikke dårlig PR. Personlig tror jeg, at meget af modviljen mod Big Brother stammer fra uvidenhed. Jeg havde akkurat de samme negative forestillinger, før jeg satte mig ind i konceptet, siger informationschef Jens Petter Gjelseth, TvNorge.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs