MediaWatch

Norske netbutikker på glatis

Nu vil Forbrukerombudet skabe orden i lovløsheden. Før nytår vil Norges ca. 700 netbutikker modtage et ni sider langt brev med krav om, at de sætter sig bedre ind i lovene, der gælder handel i Norge. Det skriver Aftonposten.

Forbrukerombudet har kunne konstatere, at der har været tale om vildledende markedsføring - typisk har netbutikkerne ikke ville opgive den totale pris for en vare, ulovlig udsendelse af e-postreklamer uden modtagerens samtykke, ulovlig handel med mindreårige - umyndige der køber på kredit, ulovlig ansvarsfraskrivelse - brud på loven vedr. fortrydelsesret, ikke alternative betalingsmuligheder, konkurrencer der fremstår som lotteri og mangelfuld opfølgning af fortrydelsesret og garanti.

Det er særligt indhentningen af e-postadresser og personoplysninger som bekymrer Forbrukerombudet. Mange Internetbrugere lader sig lokke af dyre præmier, hvilket er et groft lovbrud.

I midten af oktober konstaterede den danske forbrugerombudsmand lignende foreteelser hos danske netbutikker. Han fandt, at e-kunder møder direkte ulovligheder og grov mangel på relevante oplysninger, når de handlede ind.

Forbrukerombudet varsler nu hårdere kontrol efter den 15. januar for at tjekke, om netbutikkerne overholder lovene.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs