MediaWatch

George W. Bush USA's næste præsident

Efter fem uger og en dag med juridisk og politisk tovtrækkeri, der på det nærmeste har udviklet sig til en valgfarce, står det nu klart at USA's 43'ne præsident og efterfølger til Bill Clinton, bliver Texas'guvernør George W. Bush.

Vicepræsident Al Gore adresserede nationen på TV og erkendte nederlaget, men sagde i samme åndedrag, at han var særdeles uenig med Højesterets dom, der i øvrigt var lige så delt som den amerikanske befolkning. Voteringen blev 5-4 i favør for at stoppe fintællingen i Florida, og dermed forbliver kritikken mod landets øverste domstol. Denne skulle ellers søge at undgå at afspejle en politisk holdning.

Gore opfordrede ligeledes den delte befolkning og især sine egne støtter til at bakke op om landets nye præsident og sagde i den forbindelse, at det var vigtigst at sætte landet USA før et eventuelt politisk tilhørsforhold.

George W. Bush følger med valgsejren i sin far George Bush's fodspor. Bush var selv USA's 41'ne præsident.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs