MediaWatch

Fald i tech-aktierne

Den amerikanske højesterets afgørelse om, hvorvidt tusinder af stemmer kan håndoptælles eller ej var ventet inden for børstid, men denne udeblev. I betragtning heraf - og de seneste dages stigninger i teknologiaktierne, fandt de fleste iagttagere ikke det moderate fald i tech-aktierne overraskende.

Nasdaq aktierne handledes i det negative territorium hele børsdagen, og på de sidste 20 minutter tabte indekset cirka 30 point og sluttede under 3000-skellet i 2.931,83.

Det var de chips-relaterede aktier, der på det seneste har klaret frisag på trods af dårlige indtjeningsforventninger, der førte an i de forholdsvis moderate fald i sektoren. De moderate fald, og at Sun Micro Devices endog formåede at stige med cirka 1 procent på trods af en nedjustering fra selskabet mandag efter børstid, blev af iagttagere tolket som et tegn på bunden synes at være nået for chips-aktierne.

Lucent steg mere end 12 procent på rygter om et overtagelsesforsøg fra verdens største mobiltelefonproducent - finske Nokia. Et rygte, som såvel Lucent, som Nokia afviste at kommentere. Et flertal af analytikerne fandt kombinationen Nokia og Lucent meget lidt sandsynlig.

Yahoo-aktionærerne, der før børsdagen i går har måttet vinke farvel til 84 procent af aktiekursen, fik lidt tilbage da aktien over middag steg hele 18 procent på en aftale med ABC om at bringe ABC-nyhedsindslag i videoclips på internetportalen. Det kraftige kurshop var dog reduceret til en mere moderat seks procents stigning ved børsens lukning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs