MediaWatch

Fald i tech-aktierne

Den amerikanske højesterets afgørelse om, hvorvidt tusinder af stemmer kan håndoptælles eller ej var ventet inden for børstid, men denne udeblev. I betragtning heraf - og de seneste dages stigninger i teknologiaktierne, fandt de fleste iagttagere ikke det moderate fald i tech-aktierne overraskende.

Nasdaq aktierne handledes i det negative territorium hele børsdagen, og på de sidste 20 minutter tabte indekset cirka 30 point og sluttede under 3000-skellet i 2.931,83.

Det var de chips-relaterede aktier, der på det seneste har klaret frisag på trods af dårlige indtjeningsforventninger, der førte an i de forholdsvis moderate fald i sektoren. De moderate fald, og at Sun Micro Devices endog formåede at stige med cirka 1 procent på trods af en nedjustering fra selskabet mandag efter børstid, blev af iagttagere tolket som et tegn på bunden synes at være nået for chips-aktierne.

Lucent steg mere end 12 procent på rygter om et overtagelsesforsøg fra verdens største mobiltelefonproducent - finske Nokia. Et rygte, som såvel Lucent, som Nokia afviste at kommentere. Et flertal af analytikerne fandt kombinationen Nokia og Lucent meget lidt sandsynlig.

Yahoo-aktionærerne, der før børsdagen i går har måttet vinke farvel til 84 procent af aktiekursen, fik lidt tilbage da aktien over middag steg hele 18 procent på en aftale med ABC om at bringe ABC-nyhedsindslag i videoclips på internetportalen. Det kraftige kurshop var dog reduceret til en mere moderat seks procents stigning ved børsens lukning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs