MediaWatch

Bildt skifter til dotcom-branchen

Carl Bildt, der i de seneste fem år har arbejdet med krisen på Balkan for FN, vil fremover bruge sine diplomatiske evner til at repræsentere den svenske IT-sektor. Bildt skal være rådgiver for det svenske investerings-firma IT Providers, en stilling, som Bildts internationale netværk kombineret med hans personlige entusiasme for high-tech bestemt kvalificerer ham til, skriver Wall Street Journal.

Ifølge Bildt bliver hans nye karriere som venture kapitalist ikke et totalt brud med fortiden, men nærmere en forlængelse af hans tidligere karriere som politiker, som giver ham førstehånds kendskab til de svenske entreprenører, som han selv har været med til at fostre, da han i 1994 som statsminister etablerede den svenske regerings IT Kommission.

Bildt har tidligere direkte erfaringer med IT-sektoren og den ny økonomi som rådgiver for den Stockholm-baserede og nu kuldsejlede online tøjbutik på Internettet, Dressmart.com. Bildts hustru, Anna Maria Corazza Bildt, er desuden CEO for e-handlen ItalianTradition.com, der handler med italienske delikatesser på Internettet. Den tidligere svenske statsminister har da også på dette projekt uformelt fungeret som sin hustrus personlige rådgiver.

Simon Lindfors talsmand for IT Providers siger at effekten af at have Sveriges mest internationale statsmand for bordenden er det der primært har vakt interesse blandt selskabets portfolio virksomheder.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs