Bildt skifter til dotcom-branchen

MediaWatch

Carl Bildt, der i de seneste fem år har arbejdet med krisen på Balkan for FN, vil fremover bruge sine diplomatiske evner til at repræsentere den svenske IT-sektor. Bildt skal være rådgiver for det svenske investerings-firma IT Providers, en stilling, som Bildts internationale netværk kombineret med hans personlige entusiasme for high-tech bestemt kvalificerer ham til, skriver Wall Street Journal.

Ifølge Bildt bliver hans nye karriere som venture kapitalist ikke et totalt brud med fortiden, men nærmere en forlængelse af hans tidligere karriere som politiker, som giver ham førstehånds kendskab til de svenske entreprenører, som han selv har været med til at fostre, da han i 1994 som statsminister etablerede den svenske regerings IT Kommission.

Bildt har tidligere direkte erfaringer med IT-sektoren og den ny økonomi som rådgiver for den Stockholm-baserede og nu kuldsejlede online tøjbutik på Internettet, Dressmart.com. Bildts hustru, Anna Maria Corazza Bildt, er desuden CEO for e-handlen ItalianTradition.com, der handler med italienske delikatesser på Internettet. Den tidligere svenske statsminister har da også på dette projekt uformelt fungeret som sin hustrus personlige rådgiver.

Simon Lindfors talsmand for IT Providers siger at effekten af at have Sveriges mest internationale statsmand for bordenden er det der primært har vakt interesse blandt selskabets portfolio virksomheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter