MediaWatch

Joint-venture sammenbrud

Joint-venturet mellem det amerikanske selskab og den hollandske kommunikations-gigant UnitedClobalCom blev påbegyndt i juli måned i år, og lyder navnet Excite Chello. Selskabet, der skulle have været den største udbyder af højhastighedsinternet uden for USA, var sat til at have operationer i 15 lande med et kundegrundlag på 30 millioner husstande, skriver Associated Press.

Ifølge ledelsen i Excite@Home er årsagen til sammenbruddet, at de dårlige markedskonditioner har fået den hollandske udbyder til at forlange ændringer i den fastsatte handel. Alternativerne er ikke blevet godkendt, idet de skaber for stor kompleksitet samt vil forsinke Excite@Homes'internationale ekspansion.

Den oprindelige aftale var, at de to selskaber hver især skulle støtte med knap 94 millioner dollar til venturet, mens Liberty Media var sat til at skyde 187 millioner dollar i samarbejdet.

Excite@Home fastholder, at abonnementbasen stadig forventes at vokse med mellem 25 og 30 procent i indeværende kvartal. Dermed bringes det totale abonnementstal op på tre millioner.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs