Telenor IPO-pris på 42 kroner

MediaWatch

Telenor-aktien bliver noteret og omsat på Oslo Børs fra klokken 10:00 i dag og fra klokken 15:30 norsk tid på Nasdaq i New York. I går offentliggjorde Telenor de nærmere omstændigheder vedrørende IPO'en.

Udbuddet bliver på i alt 372.151.899 ordinære aktier. Til en pris på 42 kroner per aktie giver det en kapitaludvidelse på 15,6 milliarder kroner, svarende til at Telenor værdisættes til 74 milliarder norske kroner inklusiv den ny egenkapital.

Omkring 53.000 privatpersoner og Telenor-ansatte har bestilt aktier i selskabet. Også efterspørgslen fra de institutionelle investorer har været stor til trods for de vanskelige markedsforhold, og tilbudet er allerede overtegnet, oplyser Telenor.

Børsnoteringen af Telenor er den største af sin slags i Norges historie. Prisen på aktien er fastsat ud fra bestillingerne fra de institutionelle investorer i Norge, Europa og i USA i tegningsperioden.

I tillæg til de aktier, som Telenor har udstedt, har den norske stat stillet 51,6 millioner aktier til rådighed, svarende til en option på 15 i tilfælde af overtegning. Hvis hele overtildelingsoptionen udnyttes, bliver det totale tilbud på 18 milliarder kroner, og statens ejerandel i Telenor vil dermed blive reduceret fra 79 til 76 procent.

Det kan ikke sælges eller udstedes nye aktier i Telenor før tidligst seks måneder efter børsnoteringen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også