MediaWatch

Telenor IPO-pris på 42 kroner

Telenor-aktien bliver noteret og omsat på Oslo Børs fra klokken 10:00 i dag og fra klokken 15:30 norsk tid på Nasdaq i New York. I går offentliggjorde Telenor de nærmere omstændigheder vedrørende IPO'en.

Udbuddet bliver på i alt 372.151.899 ordinære aktier. Til en pris på 42 kroner per aktie giver det en kapitaludvidelse på 15,6 milliarder kroner, svarende til at Telenor værdisættes til 74 milliarder norske kroner inklusiv den ny egenkapital.

Omkring 53.000 privatpersoner og Telenor-ansatte har bestilt aktier i selskabet. Også efterspørgslen fra de institutionelle investorer har været stor til trods for de vanskelige markedsforhold, og tilbudet er allerede overtegnet, oplyser Telenor.

Børsnoteringen af Telenor er den største af sin slags i Norges historie. Prisen på aktien er fastsat ud fra bestillingerne fra de institutionelle investorer i Norge, Europa og i USA i tegningsperioden.

I tillæg til de aktier, som Telenor har udstedt, har den norske stat stillet 51,6 millioner aktier til rådighed, svarende til en option på 15 i tilfælde af overtegning. Hvis hele overtildelingsoptionen udnyttes, bliver det totale tilbud på 18 milliarder kroner, og statens ejerandel i Telenor vil dermed blive reduceret fra 79 til 76 procent.

Det kan ikke sælges eller udstedes nye aktier i Telenor før tidligst seks måneder efter børsnoteringen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs