Dansk internetforbrug i top

MediaWatch

Ifølge rapporten, der officielt bliver frigivet i dag, står det klart, at et fald i opkoblingstaksten har fået forbruget til at stige. Procenten i de 15 medlemslande er vokset fra 18 i marts til 28 procent i oktober, skriver Associated Press.

Tre lande skiller sig imidlertid ud i dette billede. Iblandt disse befinder Danmark sig. Såvel Danmark som Sverige og Holland kan alle fremvise stigninger på op imod 50 procent. Tallet slår sågar USA, der når en top ved 40 procent.

Stigningen er et resultat af den øgede konkurrence mellem Internet service providere som AOL Europe og Deutsche Telekom. Konkurrencen har som nævnt sænket den traditionelt høje telefontakst for opkobling til nettet. Faldet har ansporet stadig flere europæere til at komme på Internettet.

Små og mellemstore selskaber er ligeledes godt med. Godt 70 procent er nu tilkoblet Internettet og 40 procent har sågar egen webside.

Erkki Liikanen, kommissær for informationsteknologi, finder tallene opløftende, men understreger, at man må arbejde for at opretholde sikkerheden på Internettet.

Rapporten vil blive forelagt på næste uges møde for EU- ledere, der i juni grundlagde "e-Europe Action Plan", et initiativ der skulle søge at indhente USA's forspring på IT-siden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også