MediaWatch

Dansk internetforbrug i top

Ifølge rapporten, der officielt bliver frigivet i dag, står det klart, at et fald i opkoblingstaksten har fået forbruget til at stige. Procenten i de 15 medlemslande er vokset fra 18 i marts til 28 procent i oktober, skriver Associated Press.

Tre lande skiller sig imidlertid ud i dette billede. Iblandt disse befinder Danmark sig. Såvel Danmark som Sverige og Holland kan alle fremvise stigninger på op imod 50 procent. Tallet slår sågar USA, der når en top ved 40 procent.

Stigningen er et resultat af den øgede konkurrence mellem Internet service providere som AOL Europe og Deutsche Telekom. Konkurrencen har som nævnt sænket den traditionelt høje telefontakst for opkobling til nettet. Faldet har ansporet stadig flere europæere til at komme på Internettet.

Små og mellemstore selskaber er ligeledes godt med. Godt 70 procent er nu tilkoblet Internettet og 40 procent har sågar egen webside.

Erkki Liikanen, kommissær for informationsteknologi, finder tallene opløftende, men understreger, at man må arbejde for at opretholde sikkerheden på Internettet.

Rapporten vil blive forelagt på næste uges møde for EU- ledere, der i juni grundlagde "e-Europe Action Plan", et initiativ der skulle søge at indhente USA's forspring på IT-siden.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs