MediaWatch

IT står for 15 procent af EU's BNP

Kommisionens økonomiske prognose, der udsendes hvert halve år, er baseret på indsamlede data fra de 15 medlemslande, der tilsammen udgør den europæiske union, skriver IDG.

Studierne viser, at mens bidraget i for eksempel Tyskland ligger på 11 procent af bruttonationalproduktet, så er tallet tilsvarende højere i lande som Finland og Sverige. Bidraget i Holland, Storbritannien og Danmark ligger på et niveau mellem det tyske og i særdeleshed det finske, der med sine 46 procent hører til i den absolutte top, hvad angår IT-andelen af det samlede bruttonationalproduktet.

Sammenlignet med USA er Europa dog fortsat et pænt stykke bagud. Ifølge de seneste tal står den amerikanske IT-sektor i øjeblikket for en tredjedel af det samlede bruttonationalprodukt.

Kommisionen mener, at den største forskel mellem USA og Europa består i, at de amerikanske investeringer er mere dynamiske end de europæiske.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs