MediaWatch

Deutsche Telekom ud af fransk 3G

Meldingen om det tyske selskabs udtrædelse af konkurrencen forventes, at være gode nyheder for især det franske konglomerat Suez Lyonnaise des Eaux, der i samarbejde med spanske Telefónica søger den fjerde og sidste franske licens, skriver Financial Times.

Det har hidtil været ventet, at netop den fransk/spanske konstellation skulle konkurrere med den tyske mastodont om den attraktive licens. Med Deutsche Telekom's udmelding er konstellationen nu favorit til at sikre sig licensen. De øvrige tre licenser forventes alle at gå til lokale mobilselskaber.

Kai-Uwe Ricke, chef for Deutsche Telekom's mobilenhed T-Mobile International udtaler, at Frankrig er og bliver et vigtigt marked for enhver udbyder med internationale ambitioner, men at selskabet grundet en manglende indledende kundebase har fundet tanken om at søge licensen for risikabel.

Beslutningen markerer en kovending for det tyske teleselskab, der i kraft af sin internationale ekspansion har oparbejdet et betydelig gæld.

Den franske auktion finder sted som en såkaldt "skønhedsauktion". Det vil sige det enkelte selskab vil blive bedømt ud fra de services, det kan tilbyde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs