MediaWatch

Dyrt at være dansk IT investor

Det har kostet danske investorer et tab i milliardklassen at investere i IT-branchen via investeringsforeninger. Alene fire af de største herhjemme, Jyske Invest IT, Danske Invest Internet, SEB Internet, og Uni Invest e-business, har tilsammen tabt i nærheden af 900 millioner kroner i indre værdi siden årsskiftet eller siden de blev lanceret tidligere på året. Det skriver Børsen.

Selv om Uni Invest afdeling for e-business har mistet 30 procent i indre værdi tror investeringsforeningen på, at bunden nu er nået og teknologiaktierne kommer stærkt igen. Men hos SEB Invest fraråder man opkøb af IT-aktier med mindre investorerne "vil påtage sig stor risiko":

- Det lykkedes os ikke at trænge igennem med advarsler til vores investorer, selvom vi gjorde meget ud af det allerede i marts-april, da varslerne begyndte at tikke ind, forklarer Christian Jessen, der er kommunikationschef i SEB Invest.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs