MediaWatch

Dyrt at være dansk IT investor

Det har kostet danske investorer et tab i milliardklassen at investere i IT-branchen via investeringsforeninger. Alene fire af de største herhjemme, Jyske Invest IT, Danske Invest Internet, SEB Internet, og Uni Invest e-business, har tilsammen tabt i nærheden af 900 millioner kroner i indre værdi siden årsskiftet eller siden de blev lanceret tidligere på året. Det skriver Børsen.

Selv om Uni Invest afdeling for e-business har mistet 30 procent i indre værdi tror investeringsforeningen på, at bunden nu er nået og teknologiaktierne kommer stærkt igen. Men hos SEB Invest fraråder man opkøb af IT-aktier med mindre investorerne "vil påtage sig stor risiko":

- Det lykkedes os ikke at trænge igennem med advarsler til vores investorer, selvom vi gjorde meget ud af det allerede i marts-april, da varslerne begyndte at tikke ind, forklarer Christian Jessen, der er kommunikationschef i SEB Invest.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs