MediaWatch

Nedjustering af Tele Danmark

Det internationale kreditvurderingsinstitut Moody's har tirsdag taget Tele Danmarks langsigtede rating ( karakter for kreditværdighed, red. ) op til overvejelse på baggrund af Tele Danmarks tilkøb af det svejtsiske telefonselskab Sunrise.

Ved købet af det svejtsiske teleselskab øger Tele Danmark sin ejerandel fra 44 til 89 procent. Herudover vil Tele Danmark også fra det svejtsiske telefonselskab købe 70 procent af selskabet diAX - den svejtsiske mobiloperatør. Begge disse transaktioner repræsenterer en samlet investering på 2,3 milliarder euro, skriver Moodys i en pressemeddelelse.

Tele Danmark planlægger at finansiere tilkøbene med dels gældsudstedelse og nyudstedelse af aktier, og hensigten med købene er, at begge de svejtsiske enheder - Sunrise og diAx skal sammenlægges, så der kan skabes en større svejtsisk teleoperatør, der kan byde på en UMTS licens. Tele Danmark vil efter fusionen eje og kontrollere 78,5 procent af det nye selskab.

Revurderingen af Tele Danmarks langsigtede rating vil fokusere på, i hvilket omfang tilkøbene inden for internet og mobiltelefonkommunikation giver Tele Danmark nye muligheder for høj vækst, og de risici der følger af selskabets bud på en svejtsisk UMTS licitation og de deraf følgende udgifter til oprettelse af UMTS-netværk.

I en bredere sammenhæng vil vurderingen også blive set i lyset af den skarpere konkurrencesituation på det danske telemarked, skriver Moodys.

Tele Danmark langsigtede rating på Moody's karakterskala for kreditværdighed er i dag Aa3. Det er næsthøjeste karakter efter den såkaldte "triple A", dog med "pil nedad" i form af 3 tallet, der angiver, at selskabet befinder sig i den lave ende af kategorien.

Tele Danmarks nuværende Aa, der muligvis risikerer at blive nedjusteret til A, står i følge Moody's skalaen for:

"Selskaber med Aa tilbyder excellent finansiel sikkerhed. Sammen med Aaa gruppen udgør de, hvad der kan betegnes som high-grade udstedere. De er vurderet lavere end Aaa udstedere fordi, at de langsigtede risici forekommer en anelse større."

Et netop bestået 6-tal på Moody's skala - der hvor vi rammer den tvivlsomme finansielle sikkerhed er Ba - hele 2 karakterer fra karakteren A som Tele Danmark muligvis risikerer at ryge ned på.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs