MediaWatch

Fra 37 til 40.282 tegn på nettet

I sidste uge blev de asiatiske skrifttegn net-kompataible. Over omtrent en halv million kinesere har siden tirsdag sidste uge ansøgt om en kinesisk netadresse.

Hidtil har det kun været muligt at lave web-adresser bestående af de 26 latinske bogstaver, 1o arabiske cifre og selvfølgelig bindestregen, skriver Spiegel.

Med indførelsen af de asiatiske skrifttegn eksploderer antallet af tegn fra 37 til 40.282. Det vil få en dramatisk effekt på Internetbrugen i Asien, vurderer Arthur Chang, Asien-Chef i Network Solutions. Indenfor de næste to år vil halvdelen af Internetbrugerne have et andet modersmål end engelsk.

De asiatiske firmer forventer på den baggrund en kraftig vækst i e-handelen:

- Domænenavnet er en slags indgangsdør med et velkommen-budskab. Når denne velkomst foregår på modersmålet vil Internet-surferne i højere grad benytte netop denne site, og dermed handle ind her, forklarer James Woods, Produktmanager hos Tucows.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs