MediaWatch

Angreb på digitalt sendenet

Lederskribenten kalder det jordbaserede sendenet et forsvar for duopolets magt - et forsøg på at fastholde DR og TV2 som stærkeste formidlere af TV-signalerne i Danmark.

- Og forhistorien er desværre, at vi her har en forældet opfattelse af, hvorledes fremtidens teknologi ser ud. Fremtidens signaler kører via satellitter, men dem har danske politikere ingen kontrol med. Derfor tror de samme velmenende politikere - og vi tillader os at hviske 'naivt' - at ved at putte 100 millioner kroner i digitaliseringen, så bevarer og udbygger man public service-funktionen. Hvis man er lidt grov, så betyder fremtidens public service 'private service for public money'. Altså skatteborgerne betaler for privates interesser, skriver lederen.

Aktuelt finder, at digitaliseringen af det jordbaserede sendenet er et forældet forsøg på at bygge en Storebæltsbro af hensyn til Danmarks Radio og TV2s kontrolmulighed.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs