MediaWatch

Angreb på digitalt sendenet

Lederskribenten kalder det jordbaserede sendenet et forsvar for duopolets magt - et forsøg på at fastholde DR og TV2 som stærkeste formidlere af TV-signalerne i Danmark.

- Og forhistorien er desværre, at vi her har en forældet opfattelse af, hvorledes fremtidens teknologi ser ud. Fremtidens signaler kører via satellitter, men dem har danske politikere ingen kontrol med. Derfor tror de samme velmenende politikere - og vi tillader os at hviske 'naivt' - at ved at putte 100 millioner kroner i digitaliseringen, så bevarer og udbygger man public service-funktionen. Hvis man er lidt grov, så betyder fremtidens public service 'private service for public money'. Altså skatteborgerne betaler for privates interesser, skriver lederen.

Aktuelt finder, at digitaliseringen af det jordbaserede sendenet er et forældet forsøg på at bygge en Storebæltsbro af hensyn til Danmarks Radio og TV2s kontrolmulighed.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs