MediaWatch

Angreb på digitalt sendenet

Lederskribenten kalder det jordbaserede sendenet et forsvar for duopolets magt - et forsøg på at fastholde DR og TV2 som stærkeste formidlere af TV-signalerne i Danmark.

- Og forhistorien er desværre, at vi her har en forældet opfattelse af, hvorledes fremtidens teknologi ser ud. Fremtidens signaler kører via satellitter, men dem har danske politikere ingen kontrol med. Derfor tror de samme velmenende politikere - og vi tillader os at hviske 'naivt' - at ved at putte 100 millioner kroner i digitaliseringen, så bevarer og udbygger man public service-funktionen. Hvis man er lidt grov, så betyder fremtidens public service 'private service for public money'. Altså skatteborgerne betaler for privates interesser, skriver lederen.

Aktuelt finder, at digitaliseringen af det jordbaserede sendenet er et forældet forsøg på at bygge en Storebæltsbro af hensyn til Danmarks Radio og TV2s kontrolmulighed.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs