MediaWatch

Nedgang i tv-forbrug neutraliseret

Det viste sig, at strukturen i seertallene var bibeholdt, men til gengæld faldt det totale seerniveau, det såkaldte PUT-level.

Efterårets satsninger har været med til at neutralisere den nedgang i danskernes tv-forbrug, som bl.a. var forårsaget af et skift i tv-meter panelet. Samtidig tyder alt på, at TV 2 kommer styrket ud af året i forhold til 1999, bl.a. i kraft af efterårets satsninger, deriblandt den nye station TV 2 Zulu.

Den mest markante følgevirkning på dette var, at de kommercielle stationer måtte sande, at deres lager faldt med 10-15 procent i løbet af foråret. En meget offensiv prispolitik indledt af TV 2 gjorde, at markedet skulle levere mange flere kontakter end hidtil set, men da stationerne ikke havde kunne forudse nedgangen i den generelle sening afstedkom dette, at der blev tale om udsolgt-situationer og underleveringer.

På et punkt kan man dog godt tillægge stationerne et medansvar for faldet i den generelle sening i foråret, nemlig at de alle over en kam primært har satset på efteråret. Hvor meget, det har betydet, er svært at sige, men ændringen af panelet vurderes at være den primære årsag, da nedgangen kunne ses fra starten af året, inden programplanerne var kommet rigtigt i gang. Her i efteråret er planerne nu i gang for fuld damp. Hvordan har de forskellige stationers satsninger så klaret sig?

Læs hele artiklen fra CIA Mediecentralen på www.mediawatch.dk under MediaRatings

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs