MediaWatch

IBM og Intel i ASP-samarbejde

IBM og Intel forener nu kræfterne i arbejdet med at udvikle det spirende ASP-marked. Det ny samarbejde betyder, at det bliver muligt for IBM at udvide sit eksisterende hjælpeprogram for ISV'er, som ønsker at gøre deres programmer køreklar til web'en

IBM og Intel har netop indgået en samarbejdsaftale, der skal sætte mere gang i Markedet ASP. De to virksomheder vil samarbejde om at hjælpe det voksende antal ISV'er (Independent Software Vendors), som ønsker at udnytte den fordelagtige ASP-forretningsmodel ved at udvikle web-hostede applikationer til Intel-platformen i IBM's eServers xSerie.

Aftalen fokuserer på at udvide kapaciteten af IBM's allerede eksisterende program ASP Prime, så flere ISV'er kan få teknisk og forretningsmæssig assistance til hurtigere at flytte deres programmer til Internettet.

ASP betyder Application Service Provider; hvilket vil sige applikationsudlejer, typisk af store søgemaskiner, software, drift og vedligeholdelse over Internettet, specialdesignet til at fungere på store portaler og wedsites. En virksomhed får med andre ord software leveret ud af et stik i væggen, mod at betale en månedlig leje.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs