MediaWatch

Flere kvinder bruger nettet

I dag bruger cirka 127 millioner voksne amerikanere Internettet, hvilket udgør en stigning fra 1998 hvor 108 millioner brugte Internettet. 86 millioner voksne amerikanere shopper online og 58 millioner brugere har inden for de sidste tre måneder handlet online. Det forventes at årets ferieindtægter på internethandlen vil runde 19,5 milliarder dollar på verdensplan, hvilket udgør en stigning på 85 procent fra sidste år. Det viser en undersøgelse fra analysefirmaet Gartner Group.

Den typiske internetbruger er ikke nødvendigvis en ung mand, som de fleste undersøgelser ellers har vist. Ifølge rapporten fra Gartner Group er gennemsnits internetbrugeren 41 år, tjener cirka 65.000 dollar om året, er gift og har 2,81 børn. Antallet er ligeligt fordel mellem mænd og kvinder. Undersøgelsen viser, at de fleste internetbrugerne bor i kystområder, som for eksempel Stillehavet og Ny England regionen.

Det er dog ikke ens betydende med, at denne gruppe køber mere online end andre grupper. Ifølge Gartner Group betyder erfaring med internettet mere end alder, når det gælder internethandel. 70 procent af alle internetbrugere begyndte at bruge Internettet i 1998, eller tidligere. De brugere som har mere end tre års erfaring med Internettet, er dobbelt så tilbøjelige til at have købt online end brugere med kun et års erfaring med nettet.

De største online shoppere er også dem, der betaler regninger online, byder på online auktioner og bruger internetbanker.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs