MediaWatch

Digital underholdningsværdi

"Big Brother" handler om 10 personer, der er lukket ind i et hus med kameraer overalt. I serien, der sendes hver dag på Kanal5, skal seerne stemme på den person, de mener skal forlade fællesskabet.

Men det er kun dem med en digital boks fra Boxer, som har koblet den til en returvej i telefonstikket, der deltager, oplyser Boxer der udbyder digitale bokse. Seerne får en såkaldt dialog-rude frem på skærmen, når de ser Big Brother. Ved hjælp af fjernbetjeningen kan de navigere rundt og klikke på den person, som skal stemmes ud.

En meget stor del af svenskerne kan modtage digital TV via jordbaseret sender, men trods et relativt stort kanaludbud, er der kun solgt ca. 30.000 bokse. Den svenske regering besluttede i april 1997 at bygge et digitalt jordbaseret net.

Den første april 1999 gik de digitale programmer i luften, men kun med SVTs kanaler og Canal +. MTGs TV8 indledte sendinger i oktober 1999. Boxer lancerede udlejning af bokse i marts 2000 på grund af svigtende salg. Samtidig gik alle 17 kanaler, som på det tidspunkt havde sendetilladelse, i luften.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs