MediaWatch

E-handel kunne være sikrere

I dag har e-butikker og e-handlende to mulige sikkerhedsstandarder at vælge i mellem, når der skal handles ind på Internettet: SSL (Secure Socket Layer) og SET (Secure Electronic Transaction).

SET garanterer, at de involverede parter i en e-handel er, dem de foregiver at være. Sårbare oplysninger, som fx kortnummer, kan ikke læses af uvedkommende, hvis kunden og butikken benytter SET som sikkerhedsstandard. SSL giver derimod ikke nogen garanti for e-butikken, at kunden er den, han foregiver at være.

På trods af denne usikkerhedsfaktor for e-butikkerne er SSL i dag den mest udbredte sikkerhedsstandard ved e-handel. Ifølge Lars From, direktør i PBS Danmark, skyldes det, at SSL ikke er indbygget i den kendteste Internet browsere, hvilket medfører, at hvis en e-handel skal foregå via SET standarden, skal både virksomhed og kunde installere en særlig software på computeren. Og det er åbenbart for besværligt.

Op til den 18. denne måned har PBS Danmark i alt tegnet 1.683 SSL aftaler og 124 SET aftaler med danske e-virksomheder.

Læs artiklen om sikkerhedsstandarder ved e-handel i nyhedsbrevet Mediawatch, som udkommer i dag.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs