MediaWatch

Vi ønsker mere overvågning

Hidtil har det været den overvågning af borgerne, som IT-teknologien giver mulighed for, der har været mest fremme i samfundsdebatten, og den mest udbredte holdning har været, at overvågning ikke var af det gode. På trods heraf er netop øget mulighed for overvågning et af de helt markante krav til løsninger, som skal være tilgængelige fra hjemme-pc'en, viser Packard Bells undersøgelse i otte europæiske lande. Den netop gennemførte undersøgelse viser nogle helt markante ændringer i de krav, som brugerne stiller til fremtidens løsning.

- I en lang periode har det været behovet for spil og løsning af de daglige opgaver med tekstbehandling og andre standardprogrammer, der har været drivkraften bag udviklingen på markedet for hjemme-pc'er. Disse ting er i dag en selvfølge og altså ikke i sig selv tilstrækkeligt til at tilfredsstille brugernes forventninger. En Internet-opkobling er også en selvfølge i dag, men i fremtiden vil den blive brugt til meget mere end blot e-mail og surfing, viser vores undersøgelser, siger Rune Johansen, der er informations- og marketingchef hos Packard Bell i Norden.

Packard Bell oprettede i 1999 Packard Bell European Institute of Home Computing, hvor der gennemføres undersøgelser af, hvordan pc-brugen og informationsteknologi (IT) generelt har indflydelse på dagliglivet i europæiske hjem.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs